Fietsersbond Provincie Limburg

Weblog van de provinciale vertegenwoordigers van de Fietsersbond in Limburg, Rieneke van Zutphen en Harrie Winteraeken

Contact per e-mail voor beiden: provlimburg@fietsersbond.nl
Rieneke persoonlijk e-mailadres: cplvanz@ziggo.nl
Rieneke telefoonnummer 06 51 36 19 81
Harrie persoonlijk e-mailadres: hwinteraeken@hotmail.com. Harrie telefoon thuis: 045 522 87 20
Harrie telefoon mobiel: 06 523 756 11


zaterdag 5 februari 2011

PERSBERICHT

Limburg, 5 december 2010

Digitale Fietsrouteplanner van start in zuidelijke provincies
Fietsersbond op zoek naar inbreng van ervaren fietsersIn 2011 start de Fietsersbond met de bouw van de digitale fietsrouteplanner voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Dit zijn de laatste loodjes om te komen tot een landelijke fietsrouteplanner. Alle andere provincies gingen de zuidelijke provincies al voor. Alleen Groningen ontbreekt dan nog.
De Fietsersbond is nu hard op zoek naar enthousiaste fietsers in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, die een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van de routeplanner in de zuidelijke provincies.

De digitale kaart die gebruikt wordt voor de planner wordt namelijk gebouwd met de inbreng van ervaren fietsers uit heel Nederland. Via een website op internet kan iedereen na een speciale instructie meedoen. De belangrijkste voorwaarde is kennis en ervaring met de fietsroutes in de directe omgeving en een computer met internetverbinding (ADSL of kabel) en met een werkgeheugen van minimaal 1 GB.

Vrijwilligers gezocht
In januari 2011 start de Fietsersbond met het bouwen van de meest complete fietskaart van de zuidelijke provincies met hopelijk de inzet van vele vrijwilligers in dit gebied.
Naast interesse voor fietsen, is affiniteit met computeren van belang. Het accent van de werkzaamheden ligt op het invoeren van diverse gegevens in een speciaal programma (de editor) dat via de website toegankelijk is.

Op de speciale website staan goede kaarten en een luchtfoto van de provincies waarop alle ontbrekende fietspaden ingetekend kunnen worden. Daarnaast kennen de vrijwilligers ook bepaalde kenmerken toe aan de wegen, zoals over het wegdek, verlichting, verkeershinder en natuur (de meeste gewone wegen staan er al in). De planner kan met deze informatie een route op maat en naar smaak maken voor elke gebruiker. Op www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner kunnen geïnteresseerden een indruk krijgen van de digitale fietsrouteplanner van de Fietsersbond.

Vanaf eind januari organiseert de Fietsersbond op verschillende plaatsen in Limburg informatieavonden. Op die avonden wordt het gebruik van de editor uitgelegd. Het is belangrijk om één van de avonden bij te wonen. Alle belangstellenden die zich via de website aanmelden als vrijwilliger, krijgen per mail een uitnodiging voor de informatieavonden. Zij kunnen dan zelf bepalen welke avond en locatie het beste schikt.
Voor meer informatie en aanmelding zie www.fietsersbond.nl/spoorzoeker. Vrijwilligers hoeven geen lid te zijn van de Fietsersbond. Binnen een aantal weken na aanmelding ontvangen ze per mail een bevestiging met persoonlijke wachtwoord voor de oefeneditor en de echte editor en nadere toelichting.

Het is de bedoeling dat de digitale fietsrouteplanner van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg in het najaar van 2011 klaar is voor gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten