Fietsersbond Provincie Limburg

Weblog van de provinciale vertegenwoordigers van de Fietsersbond in Limburg, Rieneke van Zutphen en Harrie Winteraeken

Contact per e-mail voor beiden: provlimburg@fietsersbond.nl
Rieneke persoonlijk e-mailadres: cplvanz@ziggo.nl
Rieneke telefoonnummer 06 51 36 19 81
Harrie persoonlijk e-mailadres: hwinteraeken@hotmail.com. Harrie telefoon thuis: 045 522 87 20
Harrie telefoon mobiel: 06 523 756 11


zondag 10 april 2011

Aandacht voor campagne 'Vriendelijk verkeer'

Op 4 april mocht ik weer naar TV Limburg (netjes met de vouwfiets in te trein naar Roermond, want de studio ligt in het nieuwe winkelcentrum aan de rand van stad). De secretaris van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg Bart Pastoor heeft me voor een dubbelinterview uitgenodigd in de (gekochte) zendtijd van het ROVL.
Het onderwerp is ‘vriendelijk verkeer’. Dit is een initiatief van de Fietsersbond waar inmiddels al heel wat verkeersorganisaties aan deelnemen. Belangrijkste doel: minder ergeren in het verkeer door een vriendelijker gedrag. Voor meer informatie zie ook de website www.vriendelijkverkeer.nl. Aardig is dat er behalve een enquĂȘte voor de beoordeling van je eigen weggedrag ook een dubbele kolom ‘ergeren’ in is opgenomen. Wat zijn je grootste ergernissen bij fietsers, en waar erger je je het meest aan bij automobilisten? Gelijke behandeling en daar wordt ook behoorlijk gebruik van gemaakt. Maar misschien krijgt men wel meer oog en meer begrip voor elkaar. En geeft men elkaar wat meer de ruimte zoals gevraagd wordt in Venlo (foto van Marcel Tabbers).


Hierbij de link naar het onderwerp vriendelijk verkeer op TV Limburg waar ik op figureer. http://www.tvl.nl/nl/programmas/limburg-vandaag/rubrieken/gasten/wat-houdt-de-campagne-vriendelijkverkeer-nl-in/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten