Fietsersbond Provincie Limburg

Weblog van de provinciale vertegenwoordigers van de Fietsersbond in Limburg, Rieneke van Zutphen en Harrie Winteraeken

Contact per e-mail voor beiden: provlimburg@fietsersbond.nl
Rieneke persoonlijk e-mailadres: cplvanz@ziggo.nl
Rieneke telefoonnummer 06 51 36 19 81
Harrie persoonlijk e-mailadres: hwinteraeken@hotmail.com. Harrie telefoon thuis: 045 522 87 20
Harrie telefoon mobiel: 06 523 756 11


zondag 1 maart 2015

Verkiezingen Provinciale Staten in Limburg: D66 beste fietspartij.D66 beste fietspartij in Limburg, op de voet gevolgd door GroenLinks

D66 heeft van alle deelnemende partijen aan de provinciale verkiezingen de beste plannen voor de fiets. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Fietsersbond. D66 wordt op de voet gevolgd door GroenLinks, terwijl de PVV en de VPL maar weinig over de fiets te melden hebben. 
Voor een volledig overzicht van de citaten uit de verkiezingsprogramma's die relevant zijn voor  fietsers, wordt verwezen naar het bericht hieronder.

D66 wil dat de provincie een regierol neemt op het gebied van snelfietsroutes, onder meer voor asfaltering, verbreding en aanleg van ontbrekende schakels. Opvallend is dat de partij pleit voor een prominenter plek van de fiets bij het verdelen van de gelden voor infrastructuur; de fiets is vaak goedkoper dan slecht gebruikte buslijnen. Opvallend in het programma van GroenLinks is de suggestie om de opcenten uit de motorrijtuigenbelasting te verhogen als onderhoud van wegen en fietspaden dat noodzakelijk maakt.

Hoewel het meeste fietsbeleid door gemeenten gemaakt wordt, zijn de provinciale verkiezingen niet onbelangrijk voor de fietser. “Fietspaden houden niet op bij de gemeentegrens en de provincie beheert natuurlijk ook de provinciale verbindingswegen.” aldus Rieneke van Zutphen van de Fietsersbond. “Ook de provincie heeft een belangrijke rol in het stimuleren van fietsen, onder meer door het aanleggen van snelfietsroutes. Fietsvriendelijke partijen kunnen dan ook een wereld van verschil maken.”

Geen stemadvies
Rieneke Van Zutphen benadrukt dat de Fietsersbond geen stemadvies geeft. “Je maakt je keuze natuurlijk niet alleen op basis van het fietsbeleid, maar het is volgens ons wel een belangrijke factor om rekening mee te houden.  Goed fietsbeleid houdt de provincie groen, leefbaar én bereikbaar.”

Voor de inventarisatie werden alle beschikbare verkiezingsprogramma’s beoordeeld op onder meer budget, ambitie en verkeersveiligheid. De volledige uitslag van de inventarisatie is te vinden op www.fietsersbond.nl/ps2015

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rieneke van Zutphen, woordvoerder van de Fietsersbond: 06-51361981

Geen opmerkingen:

Een reactie posten