Fietsersbond Provincie Limburg

Weblog van de provinciale vertegenwoordigers van de Fietsersbond in Limburg, Rieneke van Zutphen en Harrie Winteraeken

Contact per e-mail voor beiden: provlimburg@fietsersbond.nl
Rieneke persoonlijk e-mailadres: cplvanz@ziggo.nl
Rieneke telefoonnummer 06 51 36 19 81
Harrie persoonlijk e-mailadres: hwinteraeken@hotmail.com. Harrie telefoon thuis: 045 522 87 20
Harrie telefoon mobiel: 06 523 756 11


zondag 23 september 2012

Opleiding Fietsdocent Huis van de Sport Limburg


Opleiding tot fietsdocent op zaterdag 3 en 17 november 2012Inhoud opleiding
2013 is het jaar van de fiets in Limburg. In het kader hiervan ontplooit Huis voor de Sport ook fietsactiviteiten voor senioren. Aangezien er in Limburg nog geen fietsdocenten zijn, die mensen (beter) kunnen leren fietsen, wordt in samenwerking met de Fietsschool van de Fietsersbond de opleiding tot fietsdocent georganiseerd. Naar deze opleiding is vraag ontstaan na de bijscholing ‘Blijf fietsen, niet vallen. In de tweedaagse opleiding staat het (beter) leren fietsen aan senioren centraal.

Tijdens de eerste opleidingsdag:
 leer je verkeerssituaties te analyseren
 leer je belemmeringen bij het fietsen te analyseren
 worden vaardigheden aangereikt om deze belemmeringen op te heffen

Tijdens de tweede opleidingsdag:
 doe je ervaring op met de e-bike
 leer je informatie te geven over de voor- en nadelen van de e-bike
 krijg je les in groepsfietsen
 leer je hoe een fietscursus op te zetten

Let op: je dient je fiets mee te nemen naar de opleidingsdagen!

Als de opleiding tot fietsdocent succesvol wordt afgerond, ontvang je een door de Fietsersbond erkend diploma! Je kunt zelfstandig fietscursussen aanbieden, maar ook ingezet worden op Fietsinformatiedagen voor senioren en andere projecten van Huis voor de Sport.
De opleiding tot fietsdocent wordt gegeven door Hetty Otten, mede-oprichtster en ervaren freelance trainster van de Fietsschool.

Voor wie?
De opleiding tot fietsdocent is bedoeld voor het leskader MBvO en voor mensen die hiervoor in opleiding zijn. Mocht u belangstelling hebben voor de opleiding, maar geen MBvO docent zijn, neem dan even contact met ons op.

Plaats, tijd en kosten:
Datum: zaterdag 3 en 17 november
Ontvangst: vanaf 09.45 uur
Tijd bijscholing: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Zalencentrum de Spil, Suikerdoossingel 55, 6051 HN Maasbracht
Docente: Hetty Otten
Kosten € 50,- exclusief 21 % BTW. (Gezien het belang dat de Provincie Limburg aan veilig fietsen hecht, is er een eenmalige subsidie van € 50,- voor deelnemers aan deze bijscholing).

Aanmelding
Het aanmeldings- en machtigingsformulier is verkrijgbaar via het Huis van de Sport Limburg. De aanmelding dient vóór vrijdag 5 oktober bij het Huis voor de Sport binnen te zijn. Inschrijven na deze datum is in verband met planning en bestellingen niet meer mogelijk. Het aantal deelnemers voor deze bijscholing is gemaximaliseerd. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst van het aanmeldingsformulier.

In verband met een opdracht die ter voorbereiding op de opleiding gemaakt dient te worden, ontvangt u minimaal drie weken voorafgaand aan de scholing al een bevestiging per e-mail (vergeet niet om uw e-mailadres in te vullen op het aanmeldingsformulier) van deelname, de deelnemerslijst en de voorbereidingsopdracht. Na de bijscholing zullen de bijscholingskosten van uw rekening geïncasseerd worden. Vergeet om deze reden niet om het formulier te ondertekenen alvorens u het retourneert aan Huis voor de Sport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten