Fietsersbond Provincie Limburg

Weblog van de provinciale vertegenwoordigers van de Fietsersbond in Limburg, Rieneke van Zutphen en Harrie Winteraeken

Contact per e-mail voor beiden: provlimburg@fietsersbond.nl
Rieneke persoonlijk e-mailadres: cplvanz@ziggo.nl
Rieneke telefoonnummer 06 51 36 19 81
Harrie persoonlijk e-mailadres: hwinteraeken@hotmail.com. Harrie telefoon thuis: 045 522 87 20
Harrie telefoon mobiel: 06 523 756 11


zondag 8 mei 2011

Meer fietsrouteplanners voor (Zuid-)Limburg en omgeving.

Op het bericht dat de nieuwe provinciale fietsrouteplanner beschikbaar is, kreeg ik een reactie van Gert-Jan Krabbendam, lid van Provinciale Staten van Limburg voor GroenLinks en best wel fanatiek toerfietser.
Hij wijst erop dat al een redelijke fietsrouteplanner van de Fietsersbond bestaat waarin ook Zuid-Limburg is opgenomen: http://www.fietsersbond.net/fietsrouteplanner/fietsroutes-recreatieveplanner/. Deze fietsrouteplanner richt zich vooral op de Landelijke Fietsroutes (LF-routes) en het knooppuntennetwerk, en is vooral bedoeld voor de recreatieve fietser. Deze routeplanner is voor een behoorlijk aantal provincies al verder uitgebreid. Voor Limburg, Noord-Brabant en Zeeland is deze uitbreiding nu in ontwikkeling.

Zelf gebruikt Gert-Jan liever een Belgische (Vlaamse) knooppuntenroutewebsite, waar ook het Nederlandse netwerk in opgenomen is http://www.fietsnet.be/routeplanner/. Deze site heeft volgens hem als voordeel dat (ook voor de Nederlandse routes) duidelijk aangegeven wordt waar de route onverhard is, wat niet onbelangrijk is als met de racefiets onderweg bent.

Nu nog eentje waar ook het Duitse (Noord-Rijn Westfalen) knooppuntennetwerk op aangesloten is: http://212.66.132.222/cgi-bin/rrp.cgi?formID=initForm&formURL=rrpFrameset.html&frameMapParameter=-1,-1,-1,-1,,,1 ook te bereiken via: http://www.radroutenplaner.nrw.de/ en dan klikken op de Radrouteplaner.
Deze routeplanner is niet zo gebruiksvriendelijk als de Vlaamse site, maar desalniettemin bruikbaar. Hij vindt het wel jammer dat er, net zomin als op de versie van de Fietsersbond, niet staat aangegeven welke wegen verhard zijn en welke niet. Dus op je racefiets kom je dan nog wel eens voor een vervelende verrassing te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten